Johan Hult. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Johan Hult, sportchef i HV71. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Ishockey

Johan Hult om HV71:s mardrömsvecka

Johan Hult: Det är det vi behöver i HV71
14 min

Fyra matcher. Fyra klara förluster. Det var inte mycket som fungerade för HV71 förra veckan. 

  • Frölunda - HV71 5-0
  • HV71 - Frölunda 1-4
  • Örebro - HV71 9-2
  • Växjö - HV71 6-0

Så såg HV71:s sportlovsvecka ut, det har snackats om katastrof och pinsamt. Idag pratade Jönköpingslagets sportchef Johan Hult ut i P4 Jönköping.

Det är klart att det varit en tuff vecka för oss, för grabbarna framför allt. Tycker vi hade en radda med riktigt bra matcher innan uppehållet, där vi avslutade med matchen uppe i Skellefteå där vi gjorde en heroisk insats med brandskattat manskap. Men veckan har inte riktigt sett ut som vi hade hoppats på.

– När man summerar ihop siffrorna är det klart att det blir stora siffror men vi måste bryta ner det mer än så och titta på vissa perioder under matcherna och se det på ett lite annat sätt. Men det är klart, ser man på det utifrån och ser siffrorna blir det stora siffror.

Hur kan det bli så här?

– Det finns nog otaliga lag i otaliga sporter som hamnat i de här situationerna. Jag tror att det i grund och botten hamnar om självförtroende. Jag tycker inte vi kommer bra in i veckan och vi drar på oss otroligt mycket utvisningar. Man blir frustrerad när det inte stämmer.

Hör hela intervjun med Johan Hult i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".