Mordplatsen Norrahammar. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
1 av 2
Mordplatsen i Norrahammar. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Platsen där en 16-åring skottskadades och en 17-åring sköts ihjäl i Norrahammar. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio.
2 av 2
Platsen där en 16-åring skottskadades och en 17-åring sköts ihjäl i Norrahammar. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio.
Norrahammar

Åklagaren: Ungdomsmordet var planerat

I dag åtalas två 17-åriga pojkar för mordet och mordförsöket i Norrahammar i oktober.

En 17-årig pojke sköts till döds och en 16-åring skadades vid en skottlossning i Norrahammar utanför Jönköping i höstas. I dag åtalades två 17-åriga pojkar på sannolika skäl misstänkta för mordet.

Enligt åtalet vid Jönköpings tingsrätt tog sig de båda 17-åringarna till Norrahammar en sen kväll i slutet av oktober med syftet att ta livet av de två jämnåriga pojkarna. Väl framme ska den äldre av de två misstänkta gärningsmännen ha skjutit 17-åringen i bröstet, vilket omedelbart orsakade hans död. Därefter avlossade han enligt åklagaren flera skott samt utdelade flera knivstick mot 16-åringen i ett försök att ta livet även av honom.

En kula träffade den 16-årige pojken i huvudet, och han fick även sårskador i bland annat ansiktet och i nacken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".