Här klappas Matilda Svenler om efter ett av sina fyra mål. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Foto: Tommy Haag/Sveriges Radio

Tufft motstånd när bandyslutspelet drar igång

Evelina Johansson, Skirö bandy: Det är nu det roliga börjar
3:00 min

Bandyslutspelet drar igång på onsdagen. Både Skirö och Nässjö har tagit sig dit och det är nu allvaret börjar på riktigt.

Både Skirö och Nässjö möter tufft motstånd i kvartsfialen. För Skirö väntar Sandviken medan Nässjö möter suveräna Kareby. För Evelina Johansson i Skirö kommer det bli ett kärt återseende i mötena med Sandviken.

– Jag har en hel del koll eftersom att jag spelat där i sex år. De har lite nya spelare men jag tycker att vi har bra koll på dem då vi spelat mot dem två gånger i år, säger Evelina Johansson, som verkligen sett fram emot att slutspelet ska börja.

Det är nu det roliga börjar, det är det här man har tränat för hela säsongen så det ska bli jättekul.

Skirö kom på en imponerande tredjeplats i tabellen. I och med den fina tabellplaceringen så fick man möjlighet att välja motståndare i kvarten.

– Vi hade Haparanda och Sandviken att välja på. Sandviken har en hall och vi tänkte att vi hellre väljer ett lite bättre lag och höjer vår egen nivå, säger Evelina Johansson.

I kväll spelas den första kvartsfinalen på bortaplan i Sandviken. Sedan väntar minst en hemmamatch för Skirö. Matchserien avgörs i bäst av tre matcher.

– Dagens match är lite av den viktigaste. Den kanske ger en fingervisning om det blir två eller tre matcher.

Hör vad Nässjö bandys Elina Bergvall har att säga om deras möte med Kareby i ljudklippet nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".