En elev räcker upp handen i ett klassrum.
Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT

Tre lärare slutar på grund av för hög arbetsbelastning

Peter Heddelin, verksamhetschef: Eleverna påverkas inte
1:09 min

Samtliga tre lärare inom vård- och omsorgsprogrammet på Plusgymnasiet i Jönköping säger upp sig. Anledningen är för hög arbetsbelastning.

Tre lärare har sagt upp sig själva från Plusgymnasiet på grund av för hög arbetsbelastning, uppger Smålandsnytt.

Men undervisningen för de drygt 100 eleverna på vård- och omsorgsprogrammet ska inte påverkas, enligt Peter Heddelin, verksamhetschef på skolan.

Eleverna påverkas inte av detta. Det är en lärarfråga helt enkelt. Lärarna är kvar på sina poster under uppsägningstiden och vi går ut med rekryteringen av nya tjänster.

Lärarna har under en längre tid känt att de inte fått de resurserna som de behöver. Vård- och omsorgsprogrammet, som är skolans största program med 110 elever, kräver en speciell fördelning när det kommer till praktikplatser.

– De har under en period upplev en alldeles för stor arbetsbelastning när det gäller att hantera elevernas praktikplatser, vilket nu eskalerat och lett till att de sagt upp sina tjänster, säger Peter Heddelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".