Jönköping

Många tänkbara Kd-ledare för Jönköpingsdistriktet

Kristdemokraternas distriktsstyrelse i länet har inte kunnat enas om en nominering till partiledarposten men lyfter nu fram sex namn.

Det är Acko Ankarberg Johansson, Jakob Forssmed, Ebba Busch Thor, Andreas Carlson, Emma Henriksson eller Stefan Attefall som Jönköpingsdistriktet, Kd:s tyngsta distrikt vill se på partiledarposten.

Kristdemokraterna i länet ska nu arrangera en egen utfrågning av huvudkandidaterna i början av mars och till den utfrågning inbjuds alla medlemmar. Efter den sammanträder distriktsstyrelsen igen för att bestämma den slutliga nominering till partiordförande.

Tre av kandidaterna - Acko Ankarberg Johansson, Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed stärkte igår sina positioner som partiledarkandidater med nomineringar på annat håll.

Kristdemokratiska kvinnoförbundet nominerade Jakob Forssmed och Acko Ankarberg och Uppsaladistriktet nominerade Ebba Busch Thor ensam. KD i Göteborg nominerar ett presidium, med Jakob Forssmed som partiledare, Ebba Busch Thor som förste vice partiordförande och David Lega som andre vice partiordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".