Elev skriver i ett block i sitt klassrum
Arkivbild: Katarzyna Korza/TT

Plusgymnasiet tar hjälp av samtalsstöd efter lärarflykten

Tidigare i veckan uppmärksammades det att alla tre lärare på vård- och omsorgsprogrammet på Plusgmnasiet i Jönköping slutar. Detta på grund av för hög arbetsbelastning. Nu tar gymnasiet in extern hjälp i form av samtalsstöd.

Det var tidigare i veckan som det uppmärksammades att tre lärare inom vårdämnena sagt upp sig på grund av för hög arbetsbelastning.

– Det är olyckligt att vi inte hunnit agera i tid. Det är klart att man alltid har en önskan om att man kunde gjort mer tidigare, det har vi inte gjort, säger Peter Heddelin, verksamhetschef för Plusgymnasiet.

Nu har därför en extern person kallats till skolan för att kunna ge samtalsstöd till de lärare och elever som nu känner sig oroliga och ledsna.

Skolans egen personalavdelning är också inkopplade för att hantera den uppkomna krisen på bästa sätt.

– Nu försöker vi hantera det så bra som möjligt och fånga upp det som kommer upp från elever och medarbetare och hantera det.

De behöver få prata och berätta hur de känner. Sen så behöver vi hantera en vardag för att kunna ge våra elever en så bra utbildning som möjligt. Vi finns tillgängliga hela tiden på telefon och mejl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".