Skid-VM

Rydqvist uttagen i stafettlaget

5:51 min

Det kan svänga snabbt i skidvärlden. Fråga bara Maria Rydqvist. 32-åringen har gått från att vara reserv till att nu vara uttagen i stafettlandslaget som ska slåss om guldet under morgondagen.

Maria Rydqvist har gjort succé hittills i skid-VM i Falun. I hennes första lopp blev det en respektabel niondeplacering och på tisdagen lyckades hon komma på en imponerande fjärdeplats. På onsdagen kom så också beskedet att hon är en av fyra åkare som ska försvara Sveriges färger i stafetten på torsdagen.

Det har varit en omtumlande och häftig vecka. Det är väldigt snabba skiftningar ibland och det är häftigt hur det kan svänga upp och ner.

Rydqvist kommer köra den tredje sträckan i stafetten där Sofia Bleckur kör förstasträckan och Charlotte Kalla kör den andra.

– Det handlar om att fokusera på sitt lopp och hitta samma flyt i åkningen som jag haft tidigare i veckan. Det är så mycket som kan hända i en stafett och man vet inte vilket utgångsläge man har när man går ut på sin sträcka. Det gäller att tänka sig in i olika scenarier.

Stafetten är på 4x5 km fristil, men någon plan har Rydqvist ännu inte lagt upp inför morgondagen.

- Jag ska ta och diskutera lite med tränarna under kvällen. Förmodligen handlar det köra så fort jag kan. Det är ändå kortare en kortare sträcka än vad det var i går, säger Rydqvist.

Hela stafettlaget består av: Charlotte Kalla, Sofia Bleckur, Stina Nilsson och Maria Rydqvist.