Känslosamt på platsen för dödsolyckan

2:27 min

På lördagen avled två unga män sedan de kört av riksväg 40 i höjd med Tokarp. På Både på söndagen och måndagen var det många personer på olyckplatsen för att ta ett sista farväl av sina vänner.

Det var strax innan midnatt på lördagen som en bil körde av riksväg 40 i höjd med Tokarp. Bilen körde rakt ner i en viadukt och hamnade på taket. De två unga männen som färdades i bilen förklarades avlidna senare på Länssjukhuset Ryhov.

På måndagen fanns P4 Jönköping på olyckplatsen där många nära vänner till de omkomna männen hade samlats för att säga farväl.

– Det händer alltid de bästa, tyvärr, säger vännerna Emma Sörensen och Sandra Gustafsson

Hundratals ljus hade lagts på platsen och det var känslosamt på platsen.

Det är jättefint att många visar hur mycket de betydde.

Även på en parkering vid A6 center samlades man under söndagen för att hylla de avlidna männen. Initiativtagare till det var Joakim Karlsson, barndomsvän till de båda männen.

– Vi samlades, tände lite ljus och hade en tyst minut, säger Joakim Karlsson.

Det var ett stort antal vänner som först samlades på olycksplatsen för att sedan tillsammans åka till parkeringen där man höll i minnesceremonin på söndagen.

För mig var det en självklarhet att hylla dem. De är godhjärtade båda två och de skulle göra detsamma för oss.

– Vänner är alltid vänner och man ska ta hand om varandra. Man ska ha den lärdomen att man ska ta det lugnt i trafiken. Det var skönt att se att det var fler än bara en själv som brydde sig om dem.

Hör hela intervjun med barndomsvännen i ljudklippet ovan.