Livsmedelsaffär misstänks ha hällt klorin på slängd mat

1:49 min

Flera containerdykare, personer som letar mat i bland annat butikernas avfallsbehållare, varnar nu via sociala medier för att en livsmedelsbutik i Jönköping förgiftar gamla matvaror med klorin.

Lidl på Ekhagen har varit ett populärt ställe för containerdykare, personer som letar mat i containrar. Men nu varnar flera av dykarna via sociala medier för att butiken förgiftar den gamla och kasserade maten i containrarna med klorin. Detta för att hindra obehöriga att använda den kastade maten. Butiken förnekar att man gör det men ”Anna”, som sökte i matavfallet i helgen, är säker på sin sak.

Vi öppnade containrarna för att kolla om det fanns någonting, och det luktade badhus. Sen hittade vi en flaska klorin som låg på marken bredvid containrarna.

Från Lidls sida är man dock oförstående till det inträffade och menar att man absolut inte medvetet har hällt i klorin i någon container. Men man menar att det kan ha skett av misstag att klorin hamnade i en container.

Det känns jättetråkigt, där har vi gjort något fel. Det ska inte lukta klorin, absolut inte.

Klorin är ett hälsofarligt ämne och används bland annat till att rengöra i badhus. Medlet medför en stor miljörisk.

– Det är väldigt tråkigt att de gör så och uppenbarligen är det för att folk inte ska komma dit. Det kanske är oerfarna som blir sjuka, säger ”Anna”.