Innebandy

Viktig seger för Mullsjö

2:07 min

Mullsjö AIS var pressade inför den tredje kvartsfinalen i innebandy mot Växjö IBK. Gästande Växjö hade ledningen med 2-0 i matcher inför kvällens match. Mullsjö var dock det bättre laget och vann 7-3.

Matchen började i ett ganska lugnt och avaktande tempo dom första sju minuterna. Sedan blev det fart på spelet och Mullsjö tog ledningen genom Tobias Utterberg som satte 1-0. Växjö kvitterade, men det var Mullsjö som skulle gå till ledningen med 3-1 efter första perioden. Det tredje målet gjorde Arvid Wibring Lindqvist för Mullsjö i spel 4 mot 5.

I den andra perioden var det gästande Växjö som började bäst och kom tillbaka till lika läge 3-3. Och känslan just då var att Växjö skulle ta ledningen, Men Mullsjö kunde få fart på spelet igen och göra två mål i slutet på andra perioden och hade 5-3 inför tredje perioden. Mullsjö var i den tredje perioden med från start och hade bra kontroll på spelet. David Gillek satte 6-3 på ett friläge efter knappt 6 minuters spel och då hade Mullsjö kopplat segergreppet. Växjö tog ut målvakten Pascal Meier med knappa 5 minuter kvar och spelade 6 mot 5. Växjö lyckades dock inte få in något mer mål bakom duktige Benjamin Löfdahl i Mullsjös mål. Istället kunde Kim Ganevik i Mullsjö faställa slutresultatet till 7-3 i öppet mål i slutminuten.

Nästa kvartsfinal mellan lagen spelas i Växjö på fredag.

Mullsjö - Växjö 7-3 (3-1,2-2,2-0)

Mål Mullsjö: Tobias Utterberg, Daniel Gidske, Arvid Wibring Lindqvist, Sebastian Palmqvist, Kasper Hedlund, David Gillek och Kim Ganevik.

Mål Växjö: André Andersson, Filip Kjellsson och Marcus Johansson.


Publik: 1332
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista