Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
1 av 2
Sabina Eriksson ser fram emot den kommande säsongen med sitt HV. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Peter Ekelund, General Manager för HV 71. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
2 av 2
Peter Ekelund, General Manager för HV 71. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
Jönköping

HV71 är i Riksserien för att stanna

Sabina Eriksson, målvakt: Hoppas vi bygger upp något
6:00 min

För tre säsonger sedan spelade HV71:s damer i Riksserien. Då blev det degradering direkt. Nu är man tillbaka och man siktar på slutspel.

HV71:s damer har länge stått i skuggan av herrarna och förutsättningarna för damerna kan inte ens jämföras med herrarna. Nu är damerna tillbaka i Riksserien och man har revansch att utkräva efter förra sejourens snöpliga slut då man åkte ur med endast tre inspelade poäng på hela säsongen.

Erfarenheten som vi tar med oss från förra gången vi var uppe är att det krävs ganska mycket av tjejerna, men även som organisation att hävda sig i Riksserien.

– Vi var lite av ett strykgäng förra gången vi var uppe och den lärdomen tar vi med oss nu då vi har ett helt annat mål, att gå till slutspel, fortsätter Ekelund.

Lagbygget är ännu under full gång och man har stora planer för HV:s damer. Budgeten har fördubblats till 1,5 miljoner kronor och man siktar på slutspel. Man har dock inte gjort klart med en tränare än men allt lutar åt att Ulf Johansson kommer fortsätta sitt uppdrag.

– Det vi gör runtom är att vi försöker sätta tränarstaben och vi är ganska långt gångna där. Jag hoppas ha klart större delen av den redan i nästa vecka. Parallellt med detta tittar vi självklart också på intressanta namn.

En av spelarna som är kvar från förra säsongen är målvakten Sabin Eriksson, och hon är glad att föreningen gör den här satsningen på damerna.

Det är jättekul att HV satsar på oss nu, sen får man även tänka på att 1,5 miljoner kronor låter ganska mycket men när det kommer till just matcher så är det mer än dubbelt så många den här säsongen. Det är ofta också dubbelmatcher på helgerna och då får man räkna med övernattningar på hotell, så det kostar också en del.

Och tajmingen för satsningen är enligt Sabina Eriksson perfekt då man har bevisat att man har ett tillräckligt starkt lag för att hävda sig i Riksserien.

– Det är nu vi måste göra det, för sist gick det inte så jättebra när vi var uppe och jag hoppas på den här satsningen så att vi kan hålla oss kvar. Jag hoppas att vi bygger upp någonting, för HV och allt runtomkring klubben är riktigt bra, säger Eriksson som även hoppas att tränaren Ulf Johansson stannar kvar i föreningen den kommande säsongen.

– Vi har två riktigt bra tränare och jag hopas verkligen att HV satsar på dem och ger dem det som de behöver. Som Ulf till exempel, han åker från Borås varje dag. Det gäller att han får den ersättningen så att han klarar sig. De lägger ner otroligt mycket tid, mer än man kan tro.

Hör vad Peter Ekelund har att säga om satsningen i ljudklippet nedan.

Vad tycker du om den här satsningen på damerna? Hur kommer det gå för dem? Kommentera nedan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".