Sävsjö

Just nu: Stor brand i Sävsjö

2:21 min

Just nu brinner det på Västra Järnvägsgatan i Sävsjö. Kommunen och en svetsarfirma har verksamhet i kontorsdelen som brinner.

Larmet kom in vid två-tiden i natt och just nu håller räddningstjänsten på att släcka branden som är fullt utvecklad i kontorsdelen i byggnaden. Räddningstjänsten har begränsat branden för att den inte ska sprida sig till produktionsdelen som tillhör en svetsarfirma. Enligt Lars-Göran Andersson, räddningschef, sitter bland annat Sävsjö kommuns socialenhet i kontorsdelen som just nu brinner.

Räddningstjänst från både Vetlanda och Sävsjö är på plats och de räknar med att släckningsarbetet kommer att ta hela natten.

– Vi har en prognos på ett par timmars intensivt jobb till, säger Lars-Göran Andersson, räddningschef.

Har det befunnit sig några människor i byggnaden?

– Vi har inte kunnat gå in i byggnaden och eftersöka än för det rasar plåttak och allt möjligt, så vi kan inte svara på den frågan just nu. Det är en kontorslokal som används dagtid så jag hoppas verkligen inte att det har varit något folk där inne i natt.

Ett spår på stambanan är avstängd vilket reducerar tågtrafiken.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och kommer genomföra en teknisk undersökning när släckningsarbetet är klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista