Jonas Bronck Center försätts i konkurs

Följetången kring Jonas Bronck Center kan ha fått ett slut. På torsdagen försattes nämligen föreningen i konkurs vid Eksjö tingsrätt.

Det har varit många om och men kring Jonas Bronck Center i Sävsjö det senaste året. Ord har stått mot ord och pengar har inte betalats ut. Och på torsdagen kan nådastöten för föreningen kommit då de försattes i konkurs.

Konkursförhandlingen skulle hållits i början på veckan men rätten ville undersöka om föreningen hade några tillgångar innan beslutet avkunnades. Och i dag kom beskedet att föreningen försätts i konkurs.

Tingsrätten motiverar sitt beslut med att föreningen är på obestånd eftersom den inte har några tillgängliga pengar att betala skulder med. Det är också högst osäkert om de fordringar som föreningens avhoppade företrädare Kurt Wrigfors hävdar att föreningen har verkligen kommer att ge några intäkter framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista