Gislaved

Idrottsklubb kritiseras efter ungdomsfest

6:53 min

Vid en fest i Gislaved, då det började brinna, fanns berusade ungdomar mellan 15 och 20 år. Lokalen hade hyrts ut av en idrottsklubb.

Ungdomsfesten i Gislaved fick brytas av räddningstjänsten efter att det börjat brinna i servetter som låg på en spis. Räddningstjänsten skickade en skrivelse till kommunen. Det gjorde också polisen, som var inkopplad.

Räddningstjänsten skriver att risken för personskador i samband med en brand var oacceptabel och att brandskyddet inte var skäligt.

Nu har kommunen i sin tur skickat brev till IFK Gislaved och uttrycker där sin besvikelse. Flera aktörer har under de senaste åren uppmärksammat problematiken med ungdomsfester, däribland föreningslivet och kommunen. I samband med det togs ett generellt hyreskontrakt fram. Det användes inte vid den aktuella festen i Gislaved.
– Det var först en besvikelse att det var en förening som var med på tåget som gjorde detta, säger fritidschef Anna Gamlén.

Vad händer nu?
– Vi kommer lyfta upp händelsen till fritidsnämnden och se om vi ska ha någon form av sanktion för detta.

När P4 Jönköping kontaktar IFK Gislaveds ordförande Siw Johansson Björk för en kommentar har hon inte fått brevet än. Hon har inte heller nåtts av information om händelsen i augusti.
– Det var vuxna med och hyrde lokalen och de lovade att vuxna skulle vara med under kvällen, sedan har jag inte hört nåt och trodde att allt gått bra.

Ordföranden kommer nu kalla till möte med inblandade personer för att reda ut vad som hänt.