De ska lyfta HV71 mot nya höjder

1:10 min

HV71 är efter två säsonger tillbaka i riksserien och man siktar genast på att ta sig till slutspel.

Förra gången HV71:s damer spelade i riksserien slutade det med en sistaplats och degradering. Efter två år är man nu tillbaka och man siktar så högt som möjligt.

Rutinerade spelare som Jennie Asserholt, Fanny Rask och Jennica Haikarainen har förstärkt och man hoppas etablera sig den här gången.

– Det ska bli spännande att äntligen få köra igång och visa vad vi går för, säger Maja Jakobsson som förra säsongen var en av de mer tongivande spelarna i laget och med sina många mål var en bidragande orsak till att man var så överlägsna.

Fanny Rask är ett av många nyförvärv och kommer närmast från AIK. Under sin karriär har hon gjort ett flertal matcher för det svenska landslaget och har i dag en given plats i Leif Boorks landslagstrupp. Och nu hyllar hon sin nya förening, som hon debuterar för i helgen mot just sin gamla klubb AIK.

Det känns jättebra. Man kom in jättebra med alla tjejerna i laget och klubben ser på damhockeyn på ett seriöst sätt och det känns som att man får mer och mer utrymme.

Och målsättningen för damerna är glasklar.

– Vi har satt upp att vi ska oss till slutspel till att börja med, sen så får vi se längs med säsonger hur bra vi matchar mot de andra lagen så kan vi sätta upp ett mål senare när vi vet lite mer, säger Fanny Rask.

HV71 premiärspelar på lördag mot AIK och på söndag möter man Djurgården i Prolympiahellen jämte Kinnarps Arena. Hör hela intervjun med Fanny Rask och Maja Jakobsson i klippet nedan.