Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
1 av 2
Här är de fyra ungdomarna. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
2 av 2
Baba Gurston. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio

De vill att alla ska få gå i skolan

2:19 min

I helgen var det turnépremiär för projektet Come together – ett projekt där fyra ungdomar med utvecklingsstörningar berättar om sin kamp för allas rätt till skolgång.

Den kenyanska rapartisten Baba Gurston besökte Erikshjälpen tillsammans med fyra ungdomar med olika utvecklingsstörningar i helgen. Tillsammans vill de förmedla ett budskap att alla är som de är, oavsett var de kommer ifrån eller hur de ser ut.

De fyra ungdomarna, Axel Isaksson, Joanna Johansson, Victoria Valverde och Viktor Barkström var i Tanzania ett tag tillsammans med bland annat komikern Soran Ismail. Projektet Come together jobbar för att fler barn med funktionsnedsättningar i Tanzania och Rwanda ska kunna gå i skolan.

– Det var lärorikt och spännande att få hur vad de sysslar med och vi vill självklart lyfta upp varför inte alla får gå i skolan, säger Viktor Barkström.

Lyssna på hela inslaget med bland annat delar av Baba Gurstons sång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista