Ishockey

Hedersam förlust för HV damer

3:00 min

 Då har riksserien rullat i gång på allvar. HV 71 förlorade sin premiärmatch mot AIK med 1-2. Ett resultat man inte behöver skämmas över. HV hade ledningen, men i tredje kom både kvitteringen och segermålet för Stockholmslaget.

HV 71 kom till spel med väldigt gott självförtroende i matchen mot AIK. Det märktes knappt att det var en premiär. Efter en ganska så jämn första period var det HV som tog ledningen i den andra rundan, genom Chelsea Peterson efter assist av Fanny Rask. Och det var inte alls omotiverat.

I den tredje perioden hade AIK samlat ihop sig och dryga minuten in i den samma, kom kvitteringen. Dryga två minuter senare kom också segermålet sedan Lisa Johansson utan någon vinkel alls, kunde skicka in 2-1 HV kassen. Den pucken borde nog HV:s målvakt Sabina Eriksson varit mera beredd på och räddat.

Trots en massiv forcering i slutet för hemmalaget, med spel fem mot tre, kunde ändå AIK stå emot och vinna matchen. Men HV ska ha en eloge för en väl genomförd match.

I morgon väntar åter ett Stockholmslag nämligen Djurgården som även dom är nykomlingar i serien.

HV71-AIK 1-2(0-0, 1-0, 0-2)

Andra perioden: 1-0 (15.37) Chelsea Peterson (Fanny Rask).

Tredje perioden: 1-1 (1.19) Sara Hjalmarsson (Louise Nordberg-Tenglin, Emmy Alasalmi) spel fem mot fyra, 1-2 (3.58) Lisa Johansson.

Skott: 28-23 (12-9, 8-6, 8-8).

Utv, HV71: 7x2. AIK: 6x2.

Domare: Sebastian Virta, Mjölby.

Publik: 130.