”Det är fruktansvärt”

3:53 min

I natt brann det på tre platser runt om i länet. Vid Norra Sandsjö, där en stor ladugård brann ner till grunden, var det upprört och chockat.

På inte mindre än tre platser i länet brann det i natt. Ett av ställena var Norra Sandsjö, strax utanför Bodafors, där en ladugård brann ner till grunden och där det nu bara syns spår av det som tidigare fanns på platsen.

Dagen efter hade chocken ännu inte lagt sig i det lilla samhället. En av invånarna som inte riktigt kunnat ta in vad som hänt är Katrin Persson Paulsson.

Det är fruktansvärt, man har svårt att ta in det, att det ska hända här i vår lilla by. Jag har inte förstått det än riktigt.

Polisen knackade på hemma hos henne strax efter ettiden i natt.

– Vi fick gå ut och hålla oss härifrån i några timmar, berättar Katrin Persson Paulsson som också är orolig över att det brann på två andra platser i länet.

– Det känns inte riktigt bra, frågan är vad som orsakat bränderna och det vet vi inte än. Det känns inte alls bra, just att det kryper så nära inpå vårt lilla samhäller.

Helle Paulsen var en annan av personerna som snabbt och hastigt fick evakueras när det började brinna.

– Vi fick låna lite jackor av grannarna för vi hade bara små pyjamasbyxor på oss och en tröja, det var hemskt, berättar hon.

Lyssna på hela inslaget med Katrin och Helle i spelaren i toppen av sidan.