Värnamo

Fotbollsspelaren om cancer-beskedet

6:51 min

Han hade haft ett ont ett tag och fick beskedet stressfraktur. Det var värre än så.

Sejouren i Superettan och IFK Värnamo blev inte vad 19-årige Oskar Mohlin hade tänkt sig. Länge hade han värk, han undersöktes och fick spela igen - men värken ville inte ge sig.

På sjukhuset fick han diagnosen att han förmodligen fått en stressfraktur på lårbenet och att det skulle läka av sig själv. Först efter ett år, när hans mamma anade oråd och han kom i kontakt med läkare på Karlolinska sjukhuset i Stockholm hittade man en elakartad cancertumör.

För P4 Jönköping berättar Oskar Mohlin att han nu gjort en lex Maria-anmälan mot sjukvården eftersom han tycker att cancern borde upptäckts tidigare.

– Det är självklart, speciellt eftersom läkaren i Stockholm sa att han med 99 procents säkerhet kan säga vilken tumör det handlar om bara genom att se på bilderna från förra året.

Just nu är fotbollen förstås inte högsta prioritet för Oskar, som istället får ägna sig åt olika behandlingar. Men det är ändå i fotbollen som han fortfarande hämtar mycket stöd och han hälsar på under lagets träningar så ofta han hinner och orkar.