Fler poliser jobbar med bränderna på Höglandet

0:38 min

Oron på Höglandet växer nu efter den senaste tidens bränder.

Tre poliser arbetar nu uteslutande med att utreda bränderna. Totalt handlar det nu om tolv fall av misstänkt anlagda bränder.

– Vi har alltså tolv stycken bränder som varit sista tiden, sex stycken natten mellan fredag och lördag och lika många natten mellan måndag och tisdag, säger Lasse Johansson som är polisen presstalesman.

– Tre av de här upptäcktes igår då man hittade en sommarstuga som var helt nedbränd, två grannstugor till den har brunnit men där har det självslocknat. 

Är alla tolv anlagda?

Ja, vi har inte hittat någon naturlig förklaring till någon så vi rubricerar samtliga fall som mordbrand, säger Lasse Johansson. I nuläget har man ingen misstänkt för bränderna. 

Samtidigt känner många av de som bor i området en växande oro. Britta Gustafsson bor bara några hundra meter från den sommarstuga som igår hittades nerbrunnen vid Hårdasjön utanför Landsbro.

– Det är lite oroligt, det är klart. Det är en del som har sommarstugor som är oroliga. Det är väl någon som är sjuk, skulle jag tro. Jag har varit med om det här förut, i Örebro, och det var ett rop på hjälp från den personen.