Öppet mejeri på Arlas 100-årsjubileum i Jönköping. Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Öppet mejeri på Arlas 100-årsjubileum i Jönköping. Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Jönköping

Mejerijätte bjuder på kalas

1:30 min

Under hela året har Arla firat att de fyller 100 år, och idag avslutas deras firande i Jönköping med ett så kallat "öppet mejeri".

Anledningen till att mejerijätten bjuder in kunderna är enligt öppet mejeris projektledare, Fredrik Larm, för att det är viktigt att ha en öppen dialog med sina konsumenter och kunder.

– Kunderna är ju allt, det är grunden till vår existens. Utan kunder så finns inte Arla, och då har vi inget levande jordbruk heller, säger Fredrik Larm.

Under det sista stoppet på Arlas 100-årsfirande på mejeriet i Jönköping, får under dagen besökarna bland annat vara med på en rundvandring, provsmaka nyheter företaget och se på film om den 100-åriga historian. På plats finns även de svenska mjölkbönderna för att berätta om livet på gården, djuren och Arla.

Projektledare för dagen, Fredrik Larm, förväntar sig att öppet mejeri kommer locka tusentals besökare, och en av de som besökte mejeriet tidigt på lördagen var Carina Andersson.

– Jag tycker att det är intressant och jag vill gärna se hur det fungerar på mejeriet. Dessutom tycker jag att det är viktigt eftersom jag är gift med en mjölkbonde och jag ser hur han sliter. Så det är bra att man uppmärksammar de närproducerade varorna, säger Carina Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista