Elev skriver i ett block i sitt klassrum
Temabild. Bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild: Katarzyna Korza/TT
Vaggeryd

Rektorn om skolfotografen: Vi har inte brustit i någon rutin

3:48 min

På tisdagen uppdagades det att flera elever på Hjortsjöskolan i Vaggeryd har ombetts skicka avklädda bilder till en skolfotograf.

Rektorn på Hjortsjöskolan, Peter Thoreström, fick reda på det inträffade av eleverna själva som visade upp sms:en till honom.

– Jag kan inte gå in på i detalj vad de innehåller då det pågår en polisutredning, men det är väldigt obekväma sms som har medfört att eleverna mår dåligt av detta och har tagit väldigt illa vid sig.

– För mig var det helt glasklart att det här var ett ärande där jag skulle kontakta polis, säger Peter Thoreström.

Det är fortfarande oklart hur många elever som är drabbade av de här meddelandena men enligt rektorn Peter Thoreström ska ingen elev känna att de har gjort något fel.

– Det här är någonting som de här eleverna tror att det är deras fel men det handlar om så mycket annat. Det är inte eleverna som bär någon skuld allas i detta.

Och enligt rektorn så har man från skolans sida inte kunnat förebygga det inträffade på något sätt.

Det här är en person som inte är anställd i kommunen och som har gjort en brottslig handling. Jag kan inte se att vi har brustit i någon rutin i nuläget, utan det här är ett företag som vi har upphandlat gemensamt i kommunen.

– Det är ingenting som vi i förväg kan informera om, det här var helt oväntat och det är ett pågående brott som jag har polisanmält.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista