Storbranden i Eksjö från ovan
Foto: Bengt Ljunggren, Grafica AB.
Eksjö

Brandorsaken i Eksjö förblir olöst

I dag kom beskedet att Eksjöbranden, som krävde en människas liv, förmodligen startade i köket hos den unga kvinnan som miste livet.

Det var i mitten av augusti som en stor brand härjade i den unika Trästaden i centrala Eksjö. En kvinna miste livet i branden och delar av ett kvarter totalförstördes. Flera hundra personer var också tvungna att evakueras från sina hem.

Branden startade förmodligen i köket i den lägenhet där den unga kvinnan omkom, men det går inte att säga exakt vad som orsakade branden.

Det visar den tekniska utredningen. Material från köket har undersökts på Nationellt forensiskt centrum i Linköping, men någon orsak har inte hittats, och nu ändras rubriceringen från mordbrand till brand utan misstanke om brott och polisutredningen kommer att läggas ner, säger polisens presstalesman Lasse Johansson till P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista