Jönköpings flygplats. Foto: Johan Nilsson/TT
Jönköpings flygplats. Foto: Johan Nilsson/TT
Flygplatsmissen

"Vi ska se över rutinerna"

1:39 min

Jönköpings flygplats bär ansvaret för att ett charterflygplan ankommande från Split i Kroatien inte kunde landa i Jönköping på lördagen. Det säger flygplatsens VD.

Jönköpings flygplats har nästan ingen trafik på helgerna men de senaste veckorna har det gått charterflyg till och från Split i Kroatien på lördagarna. Gårdagens flygning var den sista i den planerade serien av flygningar.

- Kl 13.15 meddelade personalen på flygplanet att flygplatsen var stängd och att de inte fick någon kontakt med personalen. De sa att de inte hade bränsle för att cirkla i avvaktan på att personalen skulle anlända och tillade att "Jönköpings flygplats har knasiga öppettider", det berättade en passagerare för Jönköpingsposten.

Planet fick i stället flyga västerut och mellanlanda på Landvetter för tankning. Först klockan fyra kunde flighten landa i Jönköping, drygt två timmar försenad.

Flygplatsens chef Sten Norinder säger till P4 Jönköping att flygplatsen väntade det aktuella flygplanet först 14.50 medan den tid som flygbolaget meddelat var 13.45.

– Dessutom kom planet redan kl 13.15 så det var en serie olyckliga omständigheter. Men vi tar ansvaret och ska se över våra rutiner för att undvika att något sådant här händer igen, säger Sten Norinder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista