Toni Lappalainen. Foto: Privat
Toni Lappalainen jagar träningsglädjen i SVT. Foto: Privat
Tranås

Mat blev hans drog - nu tränar Toni med Kalle

6:27 min

I veckan passerade han 30 kilo minus, men vägen till träningen har varit tuff för Toni Lappalainen från Tranås.

Han har missbrukat narkotika och han har missbrukat mat. 

– Jag började missbruka narkotika i ganska tidig ålder, jag var väl 13... Jag höll på tills jag var 19 då min kusin gick bort i en överdos. Är man en missbruksmänniska så följer det gärna med även om man slutar med narkotika och mitt andra val blev mat, berättar Toni.

Hans tröstätande gjorde att han snart blev rejält överviktig, faktiskt så överviktig att han tvingades sluta jobba kock. Vändpunkten blev hans medverkan i SVT:s "Träna med Kalle". 

Kalle Zackari Wahlström hjälper personer att hitta träningsglädjen och i kvällens program får vi se hur han lyckas med Toni - som dessutom är aktuell med en självbiografisk bok: "Om jag bara får en chans", som kom ut i dagarna. Så här beskriver han själv boken:

Ett liv fullt av kriminalitet, missbruk och lögner. Det här en den sista etappen i mitt gamla liv, att berätta om det och inte längre skämmas. Det här är berättelsen om hur ett tv-program gav mig chansen till ett nytt liv, en sann berättelse med full transparens.

Hör Toni berätta om hur han tränar idag och om vad han har för drömmar framöver, lyssna i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista