Per Brahegymnasiets gymnasiksal. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Foto: David Westh/Sveriges Radio

Idrottshall kan bli akut flyktingboende

Fredric Jonsson, Händelsegruppen Jönköping: Som en först tillfällig lösning
2:02 min

Jönköping är den kommun i länet som först kommer att få ta emot flyktingar akut. Per Brahegymnasiets idrottshall förebereds nu för runt 100 personer.

Efter att kommunerna i länet utrett vilken beredskap det finns att akut ta emot flyktingar så har Jönköpings kommun nu fått besked från Migrationsverket att Jönköping är den kommun i länet som prioriteras i första hand.

Jönköping har nu beredskap för att snabbt kunna öppna upp Per Brahegymnasiets idrottshall så att kommunen under en kortare tid kan ordna boende för runt hundra personer, enligt Fredric Jonsson, som ansvarig för trygghets- och säkerhetsfrågor i Jönköping.

Redan idag kan Jönköpings kommun få besked av Migrationsverket om och när det i så fall skulle vara aktuellt. Boendet på Per Brahegymnasiet är en kortsiktig lösning Jönköpings kommun arbetar samtidigt för att ordna fram mer varaktiga alternativ. Lektionerna i idrott på Per Brahegymnasiet kommer i så fall att ske i annan form.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".