Fotboll

Mållöst Mariebo missar kvalet

De var tvungna att vinna för att nå kvalet, men Mariebo fick bara 0-0 mot Böljan.

Det blir Böljan, från Falkenberg, som vinner division 1 mellersta Götaland, de gör det med två måls marginal ner till jönköpingslaget Mariebo.

Förutsättningarna var ju dramatiska inför sista omgången, där Böljan tog emot Mariebo. Efter att ha turats om att inneha serieledningen under större delen av säsongen var det fördel Böljan inför avgörandet. Böljan och Mariebo stod på exakt samma poäng, men Böljan hade två plusmål bättre målskillnad - vilket gjorde att Mariebo var tvungna att besegra Böljan för att knipa den förstaplats som ger chansen till spel i Elitettan. Nu blir det istället halläningarna som för göra upp med Växjö om den platsen, via ett dubbelmöte.

Matchen idag präglades av försiktigt spel på mitten, där Mariebo fick svårt att komma till bra lägen. Matchen slutade 0-0 och Jönköping får vänta på ett lag i en högre serie.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista