En cyklist och en lastbil möttes under gårdagen på en väg som smalnar av kraftigt. Cyklisten har företräde och vägrar därför flytta på sig för lastbilen när de möttes mitt i avsmalningen. Vem har rätt i det här fallet? Filmklippet är lånat av Lars-Gunnar Gustafsson

Posted by P4 Jönköping Sveriges Radio on den 6 oktober 2015
1 av 2
Foto: Privat
2 av 2
Foto: Privat
Jönköping

Cyklist trotsar lastbil - blivit viral succé

3:07 min

Underliga scener utspelade sig på Vättersnäs i Jönköping på måndagsmorgonen då en cyklist vägrade flytta på sig för en lastbil mitt på vägen.

En cyklist mot en lastbil. Den duellen utspelade sig på måndagsmorgonen på Vättersnäs i Jönköping. På Huskvarnavägen smalnar trafikleden kraftigt av på två ställen och vid en av de här avsmalningarna möttes en person på cykel och en lastbil. Cyklisten, som kom från Huskvarnahållet, har enligt vägskyltarna företräde i avsmalningen.

Cyklisten vägrade vid mötet med lastbilen flytta på sig då han ansåg att han hade rätt. Detta filmades och lades upp på sociala medier och nu har filmklippet fått över tolv tusen delningar världen över.

Det bildades långa trafikköer i samband med detta då ingen kom förbi avsmalningen. Det hela slutade med att en person som skulle med en buss, som brukar stanna just i avsmalningen då det finns en busshållplats där, fick nog och flyttade på cyklisten.

Hur hade du reagerat om du var cyklist eller lastbilschaufför i det här fallet? Vem har egentligen rätt? Kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista