Foto: Mikael Andersson/SCANPIX
Foto: Mikael Andersson/SCANPIX
Gnosjö

Är pappret slut på förskolorna i Gnosjö?

Rektorn: Klart vi har papper
3:40 min

Under gårdagskvällen spreds ett inlägg på sociala medier där det stod att barn på förskolor i Gnosjö inte får något papper att rita på.

På sociala medier spreds det under torsdagskvällen ett inlägg där det stod att pappret är slut i skolan på grund av inköpsstoppet som råder i kommunen. Inlägget har rört upp känslorna hos flera Gnosjöbor och i kommentarsfältet uppmanar vissa att man ska skänka ritpapper till skolorna så att barnen får rita igen.

Men inlägget kritiseras av Agneta Dynesius, rektor på Bäckaskolan i Gnosjö, som menar att det hela är ett missförstånd. Enligt henne handlar det om att en elev sett en "stopp"-lapp på ett förråd där det ska finnas ritpapper. Eleven ska sedan ha berättat det hemma och det spred sig att det inte fanns något papper kvar i skolan, vilket inte stämmer enligt Agneta Dynesius.

– Verkligen inte! Det är klart att vi har papper. Vi har inköpsstopp i kommunen men det rör inte förbrukningsmaterial utan vi köper in det som verksamheten behöver, naturligtvis, säger hon.

Hör hela intervjun med rektorn i toppen av sidan där hon förklarar vad som ligger bakom påståendet om pappret och hur hon ser på att det spridits så mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".