Ryan O'Byrne och Björn Melin. Foto: Robert Granström/TT
Ryan O'Byrne (tv), här tillsammans med Björn Melin. Foto: Robert Granström/TT
Ishockey

Ännu en avstängning drabbar HV71

Är det inte skador så är det avstängningar som stör krislaget HV71.

Ytterligare en back kommer saknas i HV71 de kommande två matcherna, detta sedan backen Ryan O'Byrne fått sin dom från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

O'Byrne stängs av efter en vårdslös tackling mot en spelare i Rögle den 8 oktober.

Anmälan gjordes efter matchen av Christer Lärking, som är chef för Hockeyligans situationsrum - där situationer kan granskas före eller efter match. I anmälan skriver han:

I slutet av andra perioden så kommer O’Byrne i hög fart mot en Röglespelare vid sargen och hoppar in en tackling och vänder ryggen till i tacklingsögonblicket. Armarna är höga och spelaren blir liggandes på isen. Handlingen innebär stor skaderisk.

O'Byrne menar å sin sida att situationen skett på grund av att Röglespelaren tvekat och bromsat in i situationen. Detta skall ha gjort honom mindre med en lägre position. Han skriver även att "Jag glider in med kroppen i situationen utan att ha tagit några extra skär och utan att ha någon högre fart. Videon visar att mina skenor lyfter först efter kollisionen då vi båda ramlar. Videon visar även tydligt att tacklingen görs med mina armar låsta längs sidorna på kroppen och inte alls höga eller att de sticker ut. Röglespelaren blir inte heller skadad utan kan fortsätta matchen".

Avstäningen gäller mellan 12 oktober till 17 oktober, vilket innebär två matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista