Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
1 av 2
Johan Hult. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Johan Hult. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
2 av 2
Johan Hult, sportchef HV71. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
HV71

"Inte aktuellt att sparka honom"

Johan Hult om Karalahti, tabelläget och stämningen i laget
9:33 min

HV71 ligger näst sist i SHL och backen Jere Karalahti riskerar ännu en lång avstängning. Hör vad sportchefen Johan Hult har att säga om Karalahtis tackling mot Frölunda.

Efter åtta spelade omgångar har HV71 endast mäktat med att ta sex poäng och man ligger näst sist i SHL. Endast nykomlingen Karlskrona är sämre.

Dessutom har HV haft stora problem med både avstängningar och skador. Kristofer Berglund har stängts av, Ryan O´Byrne har stängts av och Teemu Laine har straffats för filmning. Och Jere Karalahti har varit föremål för disciplinnämndens utredningar flera gånger.

Finländaren inledde säsongen med en avstängning som höll i sig från förra säsongens slutspel. I comebacken drog han på sig ett nytt matchstraff och blev på nytt avstängd, och i gårdagens match mot Frölunda gjorde han comeback igen. Med drygt två minuter kvar av matchen satte han klubban mot Frölundaspelaren Ryan Laschs bröst/ansikte och fick därmed ännu ett matchstraff.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och på sociala medier var det många som ville att HV skulle sparka försvararen. Andra hävdade att tacklingen inte var så farlig och att det endast borde blivit en utvisning.

– Jag förstår att folk reagerar, det är fullt naturligt. Vi har en spelare här som vi vill ha på isen och inte på läktaren, säger sportchefen Johan Hult om Jere Karalahti.

Hör hela intervjun med Johan Hult i toppen av spelaren. Där pratar han bland annat om disciplinnämndens hårdare bestraffningar, synen på de starka reaktionerna mot Karalahti och det prekära tabelläget.

Vad tycker du att HV71 ska göra? Kommentera nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".