Martorp Kinnekulle. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Lisa Holm hittas död i en byggnad på Martorps gård Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Det avgörande genombrottet mot Lisa Holms misstänkte mördare

1:24 min

Misstänkte mördaren försökte mota bort Missing People från fyndplats, enligt en källa med insyn. Nu kan P4 Skaraborg avslöja genombrottet som ledde till att Lisa Holms kropp hittades. 

Det är sedan tidigare känt att Missing People gjorde viktiga fynd fredagen den 12 juni i samband med sökandet efter försvunna Lisa Holm. Vid skallgång i närheten av Martorp på Kinnekulle träffar de på de två litauiska bröderna som arbetar på Blombergs ägor.

Nu kan P4 Skaraborg berätta att den äldre brodern, den 35-åring som inom kort kommer åtalas för mordet, försöker mota bort Missing people, han frågar vad de gör där och uppger att de anhöriga redan letat på platsen. Bröderna lämnar platsen.

Missing People fortsätter leta och hittar Lisa Holms jacka och hjälm som ligger synligt.

De tillkallar polis som omedelbart börjar söka igenom området och byggnader i närheten samtidigt som bröderna och den enes fru hämtas till förhör.

Kort därefter hittas Lisa Holm död i en byssja på Martorps gård.

Enligt vad P4 Skaraborg erfar finns omfattande teknisk bevisning och en mängd vittnen som kommer att presenteras i förundersökningen.

Det finns inga kopplingar mellan den mordmisstänkte 35-åringen och Lisa Holm.  

Att just hon föll offer för en mördare verkar vara en djupt olycklig slump.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista