Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Foto: Therese Edin/Sveriges Radio

”Inget tyder på samband mellan skottskadorna och hans död”

0:42 min

På torsdagskvällen avled den man som vårdades för skottskador i benet efter ett polisingripande i Huskvarna i onsdags.

I onsdags kallades polisen till Huskvarna sedan två grannar hamnat i bråk med varandra. En man i 45-årsåldern ska ha knivskurit sin granne i handen, och när polisen skulle gripa mannen var en av polismännen tvungen att avfyra sitt tjänstevapen och träffade mannen i benet.

45-åringen vårdades på Länssjukhuset Ryhov där han under torsdagskvällen ska ha angripit personal på sjukhuset. När polisen skulle ingripa segnade mannen ner och förlorade medvetandet. Trots omedelbara återupplivningsförsök gick inte mannens liv att rädda.

– Det kommer göra en obduktion för att fastställa dödsorsaken. När något sådant här händer gör vi en internutredning, men det är inget specifikt eller unikt för just det här fallet, utan det är den rutinen vi har, säger polisens Fredrik Lindfors.

Vad vet ni om dödsorsaken just nu?

– Ingenting i nuläget. Vi var noga med att poängtera att det i nuläget inte finns något som tyder på att de här skottskadorna skulle ha något samband med att gärningsmannen har avlidit.

Vad ser ni att det annars skulle vara?

– Det vill jag inte spekulera i. Han låg på sjukhus och var under vård, det kan finnas flera orsaker till det.

På Länssjukhuset Ryhov har personal och patienter som fanns i närheten vid den dramatiska händelsen i går kväll fått stödsamtal. Det berättar chefläkare Axel Ros. På frågan om händelsen hade kunnat undvikas säger han att det kommer bli en utredning kring detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista