Foto: Mikael Fritzon / TT
HV-jubel. Foto: Mikael Fritzon / TT
Hockey

Thörnberg bakom HV71:s tredje raka

2:31 min

HV71 har vänt på trenden. Hemma mot Malmö kom tredje raka matchen utan förlust. Tacka Martin Thörnberg för det. 

Radiosportens Paul Zyra valde matchens lirare:
HV71:  Martin Thörnberg
Malmö: Frederik Storm

– Arbetsinsatsen var på topp i dag. Vi börjar få ihop det i powerplay. Chris Abbott gör det riktigt bra framför kassen, säger Martin Thörnberg till Radiosporten.

HV71 var SHL:s största besvikelse under säsongsupptakten, och parkerade länge på näst sista plats i tabellen - med bara hopplösa jumbon Karlskrona bakom sig.

Men på sistone har Jönköpingslaget hittat formen. Att klubben är på rätt väg visade man hemma mot Malmö på fredagskvällen. 6-2 innebär att HV71 nu har tre raka matcher utan förlust.

Just Thörnberg blev stor huvudrollsinnehavare mot Malmö. 32-åringen, som inför matchen bara gjort ett mål under säsongen, svarade för två fullträffar.

Det första målet kom i första perioden och innebar 1-1. Den andra kom i tredje och betydde betryggande 5-2. Däremellan spelade han även fram till viktiga 4-1 i slutet av mittakten.

Malmös hopp om poäng släcktes vid ställningen 4-2 i tredje perioden. Då drog Kim Rosdahl på sig ett onödigt matchstraff som innebar att gästerna fick spela fem minuter i boxplay.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista