Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Foto: Toni Galic/Sveriges Radio

Göran Hägglund ger sig in i elitfotbollen

Göran Hägglund: J-Södra betyder oerhört mycket för bygden
2:22 min

På måndagens presenterade J-Södras valberedning ett förslag till ny styrelse. Ett något otippat förslag var att Göran Hägglund skulle ta en plats som ledamot.

Fredrik Jutnäs nominerades av J-Södras valberedning till att bli ny ordförande istället för den nuvarande ordföranden Sune Lantz, som dock själv vill fortsätta och tänker kandidera om medlemmar väljer att nominera honom.

Men den stora överraskningen när valberedningen presenterade sitt förslag till ny styrelse var att Göran Hägglund nominerades till en av platserna som ledamot. Göran Hägglund som lämnade sitt uppdrag som partiledare för Kristdemokraterna i februari i år har en mångårig erfarenhet som socialminister i regeringen.

– Det känns väldigt bra, det är överhuvudtaget väldigt kul att hamna i situationen där jag kan ägna mig åt sådant som tiden inte har medgett tidigare. Naturligtvis är det särskilt kul med tanke på allt som J-Södras avancemang till Allsvenskan kommer betyda för bygden.

Vad kan du tillföra i styrelsen?

– I bästa fall handlar det om beslutsfattande, som jag ägnat mig åt nästan i hela mitt liv utifrån rätt komplexa situationer.

Vad fick dig att ta det här uppdraget?

– Jag tycker att det skulle vara jättekul att få engagera mig i en förening som betyder så otroligt mycket för den här bygden. Hur det kommer gå för J-Södra spelar en stor roll för människors upplevelser av Jönköping. Jag tror att alla som har följt HV vet hur mycket de har betytt för bygden. Och vi har saknat ett allsvensk fotbollslag

Toni Galic
toni.galic@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".