Halloweenbarn
Temabild. Barnen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Många väljer snällare utstyrsel inför Halloween

Förälder: Det känns inte respektfullt
1:57 min

I Trollhättan dödade en 21-årig man en elev och en elevassistent på en skola i torsdags. Mannen hade en mask på sig och hade klätt ut sig.

Många personer som P4 Jönköping talat med väljer att tänka efter när de väljer utstyrsel inför årets Halloween. Det gör de främst på grund av det som inträffade i Trollhättan när en 21-årig man gick in på en skola och dödade en elev och en elevassistent med ett svärd och en kniv.

Mannen hade en mask på sig och hade klätt ut sig när han utförde dådet.

– Det är läskigt med tanke på att han hade mask och vi ska klä ut oss nu, säger vännerna Ida och Amanda som ska shoppa kläder till årets Halloween.

Andreas Franzén är butikschef på Eko, som säljer utstyrslar och masker till Halloween, och enligt honom så är det en skillnad på vad folk väljer att köpa nu.

Jag tror att om folk vill klä ut sig så väljer de en annan typ av utklädnad, kanske en snällare.

– Jag diskuterade tidigare med en kollega om vi hade en liknande mask som mannen som gjorde attentatet, och det hade vi inte, annars hade vi tagit bort den givetvis, säger Franzén.

Ingela är mamma och hon har förbjudit en del saker inför årets Halloween.

– Svärd och sånt tillåter jag inte i år med tanke på vad som hänt, det känns inte respektfullt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".