Johan Frisk, polisen. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Johan Frisk, polisen. Foto: David Westh/Sveriges Radio

Frisk om misstänkta dubbelmorden

7:39 min

Det är en av de största utredningarna han hållit i, nu går den in i slutskedet för Johan Frisk och hans kollegor.

Om knappt två veckor, den 11 november, lämnar åklagaren Anders Brokelind in åtalet till Jönköpings tingsrätt när det gäller den 51-årige företagaren från Jönköpingstrakten som misstänks för dubbla dubbelmord - i Norrahammar och Hökensås - och för ett stort antal bedrägerier.

– Det är sällan man debuterar med så här pass grov brottslighet så vi tittade vidare på andra bränder, med lite olika infallsvinklar för att se om det finns någon relation mellan den här misstänkta mannen och övriga bränder, säger Johan Frisk.

Gällande mordutredningarna är de i stort sett klara och är delgivna försvarsadvokaten, gällande de misstänkta ekonomiska brotten återstår en del protokollskrivande, säger Frisk. Bevisläget anser han vara väldigt gott.

– Misstanken har ju, under lång tid av utredningen, varit på sannolika skäl. Åklagaren har ju följt utredningen och gör samma bedömning, det är tillräckliga skäl för åtal, säger Johan Frisk till P4 Jönköping. 

Mannen har tidigare medgivit visst våld mot paret i Norrahammar, men nekat till brott gällande Hökensåsfallet. Hur han ställer sig till misstankarna kring eventuella ekonomisk brottslighet vill Johan Frisk inte säga.

Utredningsmaterialet är enormt, hör Johan Frisk - utredningsledare och chef för polisens grova brottsgrupp - berätta i P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista