Andreas Johansson utanför Kinnarps Arena.
Arkivbild: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
Ishockey

Johansson och Olausson tar över i Modo

Andreas Johansson lämnade HV i våras efter stort tumult i klubben. Nu är han klar för SHL-konkurrenten Modo.

Modo Hockey har tagit tio poäng på 15 matcher och ligger näst sist i tabellen. I dag meddelade klubben att man bryter kontraktet med huvudtränaren Larry Huras samt de assisterande tränarna Henrik Gradin och Jan-Axel Alavaara. 

Ny tränarduo blir Andreas Johansson och Fredrik Olausson som förra året var huvudtränare respektive assisterande tränare i HV71.

– Andreas Johansson har genuin kunskap om svensk hockey och vill verkligen ta sig an denna utmaning. Med Fredrik Olausson som backcoach tror jag att vi får den stabilitet vårt försvarsspel saknat, säger Modo Hockeys general manager, Per Svartvadet, på klubbens hemsida.

Kontrakten med Andreas Johansson och Fredrik Olausson sträcker sig till och med säsongen 2017/2018.

Förra säsongen var  den femte i rad som HV åkte ur SM-slutspelet i kvartsfinal. Det fanns intern kritik mot Johansson, som ändå först fick styrelsens förtroende och planerade att stanna, men ändrade sig och lämnade klubben. Efter en tid stod det klart att även assisterande coacherna Fredrik Stillman och Fredrik Olausson inte ville vara kvar. Stillman är nu backtränare i KHL-laget Admiral Vladivostok. Johansson och Olausson kommer alltså att ta över Modo.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista