Polisen har spärrat av utanför den akutella lägenheten. Foto: Lennart Broman/Sveriges Radio.
Här dog mannen i somras. Foto: Lennart Broman/Sveriges Radio.
Värnamo

Mordundersökning lades ner - anhöriga överklagar

1:15 min

Anhöriga till en död man i Värnamo överklagar polisens beslut att lägga ned en förundersökning om mord.

Polisen misstänkte först att mannen kunde ha blivit mördad men konstaterade sen att inget brott var begånget

I augusti hittades en man död i Kärda utanför Värnamo. Han hittades utomhus och polisen kunde snabbt gripa två män misstänkta för att ha berövat hans liv.

Polisen misstänkte mord, men fyra dagar efter så gav man besked om att fallet skulle skrivas av - inget brott kunde styrkas - ett beslut som man grundade på obduktionsrapporten. Den visade att mannen hade skador - men enligt polisen fanns det inga tecken på våld.

Troligtvis hade mannen ramat i trappan och slagit i huvudet så illa att han dog, enligt polisen. Något som mannens syster inte tror på, uppger Värnamo nyheter.

Anhöriga har av den anledningen nu överklagat polisens beslut att lägga ner utredningen. De tror att någon kan ha dödat mannen.

Anhöriga har rätt att överklaga ett beslut om nedlagd förundersökning, en annan åklagare kopplas då in och granskar fallet. Omkring tio procent av de beslut som överklagas ändras.

De inblandade var berusade när dödsfallet inträffade, men enligt systern så har en person som var på platsen fått klarare minnesbilder när tiden gått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista