Kofot. Bild från polisens förundersökning.
Här hittade polisen kofoten. Bild från polisens förundersökning.
#dubbelmorden

Åtalet: Försökte få det att se ut som inbrott

På den eldhärjade villan i Norrahammar fanns brytmärken, enligt åtalet ville den misstänkte få det att se ut som ett inbrott.

"Vår bedömning är att brytskadorna på dörrar och fönster ger ett arrangerat intryck, för liten kraft har använts för att dörrar skulle ha kunnat brytas upp..." Så skriver man i den omfattande förundersökningen kring det ena av dubbelmorden, det i Norrahammar i slutet av maj.

En kofot har tagits i beslag, en kofot som man menar ha använts vid brottet. 

"Vid något tillfälle under helgen mellan den 29 maj och den 1 juni har ytliga brytskador
tillkommit på dörrar och fönster på XX XX (adressen). Kofoten som tagits i beslag från XX (den misstänktes) kontor har använts till att bryta på altandörren."

Polisen såg inga inbrottsförsök när de var där första gången, den 28 maj när huset brunnit, och paret hittades döda. Men ett par dagar senare så är det brytmärken på altandörren, med 51-åringens kofot. Polisen tror alltså att han återvänt efter att polisen spärrat av och påbörjar sin undersökning, enligt förundersökningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista