KO stämmer Jönköpingsföretag

2:31 min

Konsumentombudsmannen stämmer nu det Jönköpingsföretag som kritiserats av en rad kunder för att ha skickat tandborstar de inte beställt.

P4 Jönköping har tidigare berättat om anmälningar mot företaget, som är känt under namnet Dental Clean, och vars företrädare då lovade att förbättra sina rutiner.

Men anmälningarna har fortsatt att komma in till Konsumentverket från personer som via telefon uppfattar att de ska få gratis tandborstar, men istället har de fått en faktura och blivit uppbundna till ett månadsabonnemang.

Konsumentombudsmannen, KO, har nu lämnat in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt.

– Vi hoppas att tingsrätten förbjuder detta företaget att fortsätta med de här marknadsföringsmetoderna som vi har anmärkt på, och vi har även yrkat på böter, säger KO:s processråd Gunnar Wikström.

Företagen som stämts är Int förbrukningsartiklar och Wayup marketing i Jönköping och även Jönköpingsbon Lukas Kirchberger som står bakom företagen är stämd. Han säger till P4 Jönköping att han ännu inte sett stämningen, men att det ska bli skönt att reda ut situationen.

Vi har inget att dölja, det blir skönt att få ett slut på detta, de ska få ta del av allt vi förbättrat och det blir intressant att se vad de säger, men för övrigt vill jag vänta med att yttra mig tills jag fått stämningen.

Även polisen utreder verksamheten, om i fall det handlar om bedrägeri, efter att ha fått in över 100 polisanmälningar.