Syn vid olycksplatsen.  Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio

Dna-spår ska hjälpa till att bringa klarhet i dödsolycka

Det är fortfarande oklart vem som körde olycksbilen på Österängen i Jönköping i söndags där en man omkom och en annan man skadades.

Polisen har tagit hjälp av dna från en krockkudde för att få klarhet i vem som satt var i bilen när olyckan inträffade. Det säger förundersökningsledare Christer Ekdahl till P4 Jönköping.

Polisen utreder också säkerheten på olycksplatsen där det pågår ett vägbygge.

Jönköpings kommun hade anlitat en entreprenör för att gräva ner kablar i marken och området var omringat av betongavspärrningar. De två männen körde in i vägbygget vid 23-tiden i söndags kväll. Det är oklart i vilken hastighet de körde. Båda männen saknade bälte vid olyckan.

Trafikverkets haverikommission har undersökt platsen, liksom räddningstjänsten. Polisen undersöker nu bilder av säkerheten, när det gäller bland annat varningsskyltar. Kommunen och entreprenören hade i ett avtal gjort upp om säkerheten på platsen och frågan nu är om avtalet följts.

Hittills har polisen inte hittat några brister.

Mannen som överlevde olyckan vårdas fortfarande på sjukhus och kommer att höras först nästa vecka.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista