#Dubbelmorden

51-åringen kan ha lurat fler personer

1:32 min

Åklagaren tror att 51-åringen som misstänks för dubbelmorden kan ha lurat fler kunder på pengar än vad som framgår av utredningen.

Den summa på 5,7 miljoner kronor som den 51-årige finansmannen enligt polisens förundersökning ska ha försnillat från godtrogna investeringskunder skulle alltså kunna vara högre. Åklagare Anders Brokelind tror att det finns kunder som avstått från att anmäla. Helt enkelt därför att de skäms över att ha varit så godtrogna att de lämnat stora pengar till honom utan något säkerhet eller kvitton.

– Det är vår uppfattning att det finns fler personer som inte har anmält honom, säger Anders Brokelind kammaråklagare.

Här gör polisen dock ingen aktiv sökning efter fler eventuellt bedragna. Brottsutredningen kring de båda dubbelmorden och mordbränderna i Norrahammar Hökensås har inte heller gått vidare på förhörsuppgifter om att både finansmannens hustru och hans svärfar har fått telefonhot om att betala finansmannens skulder.

Däremot söker brottsutredarna fortfarande efter de pengar i miljonklassen som finansmannen enligt utredningen ska ha placerat utomlands åt de båda paren som dödades i Norrahammar och Hökensås.