Foto: Montage/Karin Malmsten/Patrik Bromander
Foto: Montage/Karin Malmsten/Patrik Bromander

Den stora fotbollskrocken: Tråkigt att det blev så här

Adam Svensson, projektledare: Kommer göra det bästa av situationen
1:59 min

På lördag är det dags för den stora fotbollsgalan i Jönköping. Samtidigt kommer Sverige EM-kvalspela mot Danmark. En krock arrangörerna inte räknat med.

I december samlades några personer för att planera den största fotbollsgalan i Jönköpings historia. I början av januari spikade de datumet för den stora händelsen till 14 november.

Nio månader senare stod det klart att Sveriges landslag i fotboll får kvala för att nå Europamästerskapet i Frankrike nästa sommar. Och man gör det mot rivalen Danmark. Datumet? Just det, 14 november.

– Det är en fantastisk krock får man säga, säger projektledaren till fotbollsgalan, Adam Svensson, som dock menar att man hade det lite i bakhuvudet att det kunde bli ett kvalspel för Sverige någon gång i november.

Vi hade lite riskanalys på att det kunde bli play off nånstans runt det datumet men att det sen blev så är rätt så tråkigt, säger Adam Svensson.

Fotbollsgalan kommer sluta strax innan 23 vilket betyder att besökarna missar hela kvalmatchen. Dock kommer man som besökare få kontinuerliga uppdateringar kring hur det går för vårt blågula landslag. På vilket sätt dessa uppdateringar kommer ske vill Adam Svensson inte gå in på.

– Vi kommer göra det bästa av situationen och försöka väva in det i kvällen. Vi kommer köra enligt tidsschemat som vi sagt, och sen ska vi försöka på något roligt sätt få in matchen också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".