Teemu Laine. Arkivbild, foto: Mikael Fritzon/TT
Teemu Laine, HV71. Arkivbild, foto: Mikael Fritzon/TT

Teemu Laine borta resten av året

I går vann HV71 mot Karlskrona på hemmaplan med 3-2 efter förlängning. Smolk i glädjebägaren var att både Teemu Laine och Niklas Hansson tvingades kliva av.

HV:s säsongsinledning har i mångt och mycket handlat om skador och avstängningar. Redan inför torsdagens match mot Karlskrona var viktiga kuggar som Erik Ersberg, Björn Melin och Simon Önerud uppsatta på den långa skadelistan.

Det blev inte direkt bättre under matchen. Först tvingades lagets bäste målskytt den här säsongen, Teemu Laine, kliva av med en befarad knäskada efter en tackling. Sen var det backen Niklas Hanssons tur att få lämna matchen med en axelskada.

På fredagen meddelade klubbens läkare Jonas Kalman att Teemu Laine blir borta resten av året.

– Teemu Laine gjorde sig illa i knät. Där kommer vi att göra en magnetröntgen och vi vet mer i början av nästa veckan, men klart är att det inte blir mer spel innan jul för Teemu, säger Jonas Kalman till föreningens hemsida.

– Niklas Hansson fick en axelskada och kunde inte spela vidare. Vi har tittat på axeln idag och det handlar om en mjukdelsskada och han tvingas rehabilitera den under några veckor, sedan får vi se hur läget är, säger Kalman.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista