Ishockey

HV71 besegrade Brynäs

1:21 min

HV71 besegrade gästande Brynäs med 3-1 i Riksserien. Målvakten Sabina Eriksson var matchens bästa spelare.

Matchen i riksserien mellan HV71 och Brynäs var en underhållande och fartfylld match. Spelet gick fram och tillbaka och lagen byte chanser med varandra. Och matchen i matchen kom att stå mellan målvakterna, HV71:s Sabina Eriksson och Brynäs Sara Grahn.

Det var HV71 som gjorde matchens första mål 5:52 in på den första perioden. HV:s landslagsspelare Jenni Asserholt kom fri och sköt 1-0.
Matchen fortsatte i samma höga tempo och det fanns chanser för flera mål men 1-0 stod sig till periodpausen. I den andra perioden kunde tillslut Brynäs få in pucken bakom Sabina Eriksson. Ett slagskott precis framför mål rakt upp i nättaket otagbart för Eriksson. Målskytt för Brynäs var Jeanette Langsager som fixade 1-1 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden blev även den en period med mycket chanser. Och tillslut med knappt fyra minuter kvar att spela gjorde HV71 2-1. Linnéa Andersson sköt ett lågt skott som letade sig in under Brynäs målvakt Sara Grahn. Brynäs tog sedan ut sin målvakt och jagade kvittering men istället var det HV71 som kunde avgöra matchen. Fanny Rask fick tag i pucken och satte 3-1 i öppet mål, Rasks åttonde mål för säsongen.

Segern gör att HV71 nu ligger på femte plats i tabellen. Imorgon söndag är det dags för match igen då man möter Sundsvall på hemmaplan.

HV71-Brynäs IF 3-1 (1-0,0-1,2-0)

Skott: 25-28 (11-11,9-7,5-10)

Publik: 105