Tranås

Rektorn efter kritiken: Vi behöver en ny skola

2:57 min

Arbetsmiljöverket kritiserar Norrskolan i Tranås på en rad punkter. Rektorn på skolan håller med om att arbetsmiljön inte är den bästa.

Helene Olofsson är rektor på Norrskolan i Tranås och enligt henne måste man kortsiktigt hitta lösningar på problemet som blir allt mer akut.

Bland annat räcker lokalerna inte till och matsalen är tvungen att användas som klassrum. Toaletterna är tolv till antalet och dessa ska delas på över 300 elever. Trångheten i kapprummet har lett till bråk och luftkvalitén har gjort att både personal och elever fått ont i huvudet.

Politiskt har det dock tagits beslut om att en ny skola ska byggas i framtiden i samma del av Tranås, men planeringen är långt fram i tiden och problemet är akut.

Långsiktigt kommer det bli bra och kortsiktig får vi fixa lite andra lösningar, säger Helene Olofsson.

Man har nu fram till 1 februari på sig att åtgärda problemen, något som blir tufft då den nya skolan inte kommer bli klar tills dess och flera av problemen kommer kvarstå.

– Det vi inte kommer kunna åtgärda är trångboddheten på den korta tiden. Vi har fått skjuta över elever till grannskolor för vi har inte kunnat ta emot fler.

Hör vad rektorn Helene Olofsson säger om problemen på skolan och hur hon ser på bristerna som har påpekats från Arbetsmiljöverket.