Gabriella befinner sig i Paris: Tufft att vara här

2:38 min

På onsdagsmorgonen inleddes en stor polisinsats i den franska huvudstaden mot en lägenhet där hjärnan bakom attacken misstänktes befinna sig i.

Gabriella Olsson från Jönköping pluggar för tillfället i Paris och befinner sig i den franska huvudstaden.

På onsdagsmorgonen inleddes en stor polisinsats i en förort till Paris. Från polisens sida misstänkte man att bland annat hjärnan bakom fredagens terrorattacker befann sig i den lägenhet man slog till mot.

Gabriella Olsson fick redan på vad som hänt när hon vaknade.

Jag vaknade för en stund sen och då var mobilen fullproppad med information, både från nyhetsartiklar och vänner som hört av sig.

Gabriella har de senaste månaderna pluggat i Paris och hennes skola ligger i de norra delarna av staden, en bit från förorten där insatsen skedde. En av hennes klasskamrater har redan lämnat huvudstaden för att åka hem till Sverige på grund av vad som händer i Paris.

Det är också fortfarande osäkert om elever på skolan där hon pluggar får gå dit i dag.

– Vi vet inte om vi får gå till skolan, det är ganska många beslut som ska tas.

För Gabriella, som egentligen skulle varit kvar i Frankrike i lite mer än en månad till, är det osäkert om hon ska åka hem till Sverige nu eller om hon ska fullfölja sina studier.

– Det är tufft att vara här just nu, men samtidigt vill man inte lämna på det här sättet. Det är mycket som går i tankarna just nu.

Hör om läget i Paris och osäkerheten som infunnit sig i den franska huvudstaden.