Fotboll

Ingen Hägglund i J-Södras styrelse

Turerna kring styrelsen i Jönköpings Södra fortsätter. Idag kommer nya besked från föreningens valberedning.

Jönköpings Södras valberedning kommer inte föreslå någon ny kandidat till ordförandeposten. Det meddelade man på klubbens hemsida på fredagseftermiddagen.

Valberedningens första kandidat, Fredrik Jutnäs, drog tillbaka sin kandidatur sedan flera viktiga sponsorer hoppat av efter valberedningens förslag.

– Vi har inte lyckats få fram någon kandidat. Ett av kriterierna är att man varit medlem i tre månader och betalat medlemsavgiften 30 dagar före föreningemötet och det begränsar för kandidater utifrån, säger valberedningens ordförande Bertil Johansson till P4 Jönköping.

Vad som händer nu är än så länge oklart men enligt Bertil Johansson kan medlemmarna själva på årsmötet kandidera sina egna kandidater.

– Det är fri nomineringsrätt och vem som hest kan nomineras, bara det följer stadgarna.

Hur kommer det sig att ni inte nominerade Sune Lantz med tanke på att han uttryckt att han kommer kandidera?

–Vi valde att gå en annan väg och när den vägen sprack väljer vi nu den här vägen istället, säger Bertil Johansson.

Dessutom meddelar valberedningen att Göran Hägglund, tidigare partiledare i Kristdemokraterna, inte kommer föreslås som ny ledamot i styrelsen. Att han inte längre är aktuell  beror på att det inte är möjligt enligt föreningens stadgar. I dem står det att man måste varit medlem i minst tre månader för att kunna ta en plats i styrelsen, något som Göran Hägglund inte uppfyller.