Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Mot den här balkongen sköts det. Foto: Toni Galic/Sveriges Radio

Ingen misstänkt efter skotten på Öxnehaga

Fredrik Granström, polisen: Vi har vittnen
2:30 min

Polisen i Jönköping fick flera samtal om skottlossning på Öxnehaga på måndagskvällen, och har hittat en fastighet med kulhål i fasaden.

Samtalen till polisen kom vid 20.30-tiden på måndagen. Folk som bor i området ringde och sa att de hade hört skottlossning.

– Vi inledde en förundersökning om försök till mord, säger polisens vakthavande befäl Fredrik Granström till P4 Jönköping.

Polisen gick ut med en större sökinsats och säger sig nu ha hittat en fastighet med förmodade kulhål. Där ska skotten varit riktade mot en person som är känd av polisen sedan tidigare, enligt Granström.

Polisen har ännu ingen misstänkt efter skotten, men man gjorde en omfattande sökning på platsen och stoppade och kontrollerade bland annat flera bilar i Öxnehagabacken.

På trevåningshuset som besköts finns fyra kulhål till en av lägenheterna och polisen utreder fortfarande händelsen som mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".